Кметът на Пазарджик Тодор Попов обяви частично бедствено положение заради проблема

...
Кметът на Пазарджик Тодор Попов обяви частично бедствено положение заради проблема
Коментари Харесай

Пазарджик обяви частично бедствено положение от утре

Кметът на Пазарджик Тодор Попов обяви частично бедствено състояние поради казуса с регионалното хранилище за боклуци, съобщи БНР.

Извънредната обстановка породи заради закриването на общинските сметища и невъзможността новото хранилище да поеме отпадъците на Пазарджик и на още осем общини от 1 януари.

Частичното бедствено състояние ще влезе в действие от на следващия ден, 30 декември. Засега то се афишира за седем дни.

Ако компанията, която оспорва състезанието за оператор на депото продължи да апелира пред Върховния административен съд, то бедственото състояние ще бъде удължено с още 30 дни, сподели Тодор Попов. Той прикани кметовете на останалите 8 общини, които ще бъдат обслужвани от районното хранилище, също да разгласят бедствено състояние, тъй като това е единственият вид да се подписа краткотраен контракт с фирмата-оператор на новата клетка.

От началото на 2018 в област Пазарджик трябваше да проработи районно хранилище за боклуци. Това няма да се случи поради обжалвания в съда. Същевременно обитаемоте места в региона към този момент няма да могат да ползват досегашните си сметища и се тормозят от иден проблем с отпадъците. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР